Träningssugna planerar att köra solo under 2017

Stockholm 9 januari 2017

Varannan person vill komma i form under 2017, men de vet inte hur de ska komma igång 81 procent streamar musik via hörlurar för att få hjälp att ”hamna i zonen”.

Consumer Electronics Show, Las Vegas, USA – Varannan person vill komma i form under 2017, men vet inte vad de ska göra eller var de ska börja. Forskning som gjorts på uppdrag av Jabra, en del av GN-gruppen, visar att de som ska träna är medvetna om att vägledning i träningen är viktigt, men att de trots detta inte söker hjälp från proffs eller vänner.

Nästan tre fjärdedelar (71 procent) medgav att de aldrig har använt en personlig tränare eller grupptränare och 96 procent svarade att de inte är beredda att göra en enkel sökning på nätet för att få snabba tips och träningsfilmer.

Många blir dessutom allt mer kritiska mot den traditionella personliga tränaren. En av de främsta anledningarna är kostnaderna för att betala för dessa tjänster och en skräddarsydd träningsplan – tillsammans med anledningar som månadsavgifter och gymmedlemskap (18 procent) samt att det tar för lång tid att uppnå målet (5 procent).

Ytterligare forskning visade även att komplex gruppträning är ute. Nya träningsfanatiker ersätter dessa med gamla motionsövningar som löpning, cykling och simning, samt traditionella "soloövningar” som bygger muskler, utvecklar konditionen och bränner kalorier. Många väljer enkelhet och en skräddarsydd, personlig träning där en av fem (18 procent) överväger en tränare som nås via en smartphone.

Trots att träning i ensamhet kan vara tråkigt blir hörlurar allt mer populära hos den nya generationen träningsfanatiker. Trådlösa hörlurar, populära digitala musiktjänster och träningsappar (som exempelvis Jabra Sport Life App), erbjuder metoder för att hålla motivationen uppe och ”hamna i zonen”. 81 procent av konsumenterna uppger att de tycker om att träna med musik. Favoritgenrerna är pop (25 procent), hip hop (9 procent) och dansmusik (8 procent).

– Att förstå förändringar i hur människor tränar har hjälpt oss att utveckla innovativa trådlösa sportlurar som ger en väsentlig förbättring i träningen. Vad folk vill ha är anpassning – de vill hellre ha hjälp och råd kring deras träning än att använda en simpel stegräknare, säger Calum MacDougall, marknadsdirektör på Jabra.

– Människor söker enkelhet – det ser vi tydligt i forskningen, och denna trend kommer att fortsätta in i 2017. Ett grepp där en sak passar alla är vad människor letar efter – oavsett om det är en mobiltelefon med flera program, eller hörlurar som har träningsfunktioner. Det är därför vi fortsätter att utveckla hörlurar som erbjuder både överlägsen ljudkvalitet, för samtal och musik – men även digital coachning för personanpassad träning. Och nu kan det vara helt fritt från sladdar. Förhoppningsvis, med rätt teknik, kan de som vill träna år 2017, ha både redskapen och en bättre uppfattning om vad som är rätt träning för dem!

På CES kommer Jabra att presentera sitt utbud av sporthörlurar och öronsnäckor. De förbättras ytterligare med Jabra Sport Life-appen och varje produkt har som syfte att optimera träningen med en alldeles egen personlig tränare i lurarna. Med direkt coaching eller träningstips är det lättare att planera, utföra och spåra sina personliga träningsprogram och samtidigt övervaka sin takt, rytm, kaloriförbrukning, distans med mera. Allt medan man lyssnar på musik i kristallklar kvalitet utan besväret med sladdar som är i vägen.

På tal om sladdar så har dessa nu klippts helt med den nyligen lanserade Jabra Elite Sport, vilket gör träningen enklare och mer bekymmersfri än någonsin tidigare.

Dessa trådlösa sporthörlurar positionerar sig som de mest tekniskt avancerade på marknaden och fungerar som ett bra träningsstöd. De levererar rörelsefrihet, banbrytande digital konditionsanalys, lång batteritid och förstklassig ljudkvalitet för alla som vill ha musik att träna till. Jabra Elite Sport stöder alla operativsystem hos de större smartphonetillverkarna (både Android och iOS) och bygger vidare på Jabras känsla för utmärkt ljudkvalitet. Detta är tack vare hörlurar som analyserar externa ljud och automatiskt växlar till hörsnäckan som har minst bakgrundsbrus. Dessa högklassiga hörlurar ger en överlägsen ljudkvalitet för samtal och musik, helt sladdlöst.

Som en del av GN-gruppen, pionjärer inom ljud från sporthörlurarna till hörapparater, fortsätter Jabra att erbjuda överlägsen ljudteknik och oöverträffad expertis.

 

Information om undersökningen
Konsumentundersökningen utfördes med Google Surveys med 1000 respondenter tagna från fyra internationella marknader (USA, Storbritannien, Frankrike och Tyskland).

För mer information, var vänlig kontakta
Johan Nybom
Inmema PR
Tfn: 073 660 81 75
E-post: johan.nybom@inmema.com


Om Jabra
Jabra är en ledande internationell utvecklare och tillverkare av ett brett spektrum av kommunikations- och ljudlösningar som hänger sig åt att låta folk höra mer, göra mer och vara mer än de någonsin trodde var möjligt. De konsument- och affärsområden Jabra har marknadsför trådbundna och trådlösa headset, samt mobila och in-office högtalartelefoner som ger individer och företag ökad rörelsefrihet, komfort och funktionalitet. Jabra sysselsätter cirka 1000 personer runt om i världen och hade 2015 en årlig omsättning på 3229 miljoner danska kronor.

Jabra är GN Netcoms varumärke, ett dotterbolag till GN. Som en del av GN-gruppen är Jabra kända för sin innovation, pålitlighet och användarvänlighet som går tillbaka nästan 150 år. GN har en unik portfölj av medicinska, professionella och konsumentanpassade lösningar som får livet att låta bättre genom sin forskning, insikter och kompetens inom ljud. GN är verksamt i mer än 90 länder över hela världen, har mer än 5000 anställda och är noterat på Nasdaq Köpenhamn.

www.jabra.com

© 2015 GN Netcom A/S. All rights reserved. Jabra® is a registered trademark of GN Netcom A/S. All other trademarks included herein are the property of their respective owners. (Design and specifications subject to change without notice). 

Vinn ett par Jabra Elite Sport