Stockholm den 4 januari 2017

Jan 4, 2017 16:19 CEST

Jabra hjälper dig att hålla nyårslöftet om träning - Personlige tränaren Scott Graham delar med sig av sina bästa träningstips. Vi har alla varit där. Frossandet under jul och nyår får oss att vilja bli mer hälsosamma och vältränade, men det är sällan den känslan varar särskilt länge. För att ge dig själv den bästa chansen att nå framgång och faktiskt kunna njuta av din träning, har Jabra, en del av GN-gruppen, startat ett samarbete med den certifierade personlige tränaren och träningsspecialisten Scott Graham för att skapa några praktiska vardagstips när det kommer till träning.

Samtliga punkter nedan är utformade för träning med Jabras trådlösa hörlurar Jabra Sport Coach Special Edition och Jabra Sport Pulse Special Edition.

1. Värm upp, varva ned och återhämta dig. Det kommer att göra din träning mer effektiv. Rör dina leder i alla riktningar och se till att du kan sätta alla positioner som Cardicore-, TakeOff- och BellyBurn-passen (i Jabra-appen) kräver. Få upp din puls, 15 minuter borde göra susen. Ta ytterligare 15 minuter för att varva ned efteråt - en långsam joggingrunda fungerar bra. Vilodagar är lika viktiga. 

2. Sätt upp specifika mål och planera din träning. Alla är upptagna, så slösa inte tid och energi på att göra träningspass som inte för dig närmare dina specifika mål. Lär känna din kapacitet, dina pulszoner eller intervaller och programmera in dem i Jabra Sport Life-appen. Appen erbjuder också nya instruktionsfilmer som hjälper dig om du behöver en repetition av en viss övning.

3. Använd alla de hjälpmedel som finns till ditt förfogande för att hamna "i zonen." Sportpsykologer och motivationscoacher hänvisar ständigt till "zonen". Med den nya passiva brusreduceringen och förbättrade basfunktioner* kommer Jabra Sport Coach och Jabra Sport Pulse att få din favoritmusik att låta bättre än någonsin, och samtidigt stänga ute resten av ljuden på gymmet. Även elitidrottare tappar ofta räkningen under ett träningspass, när varje uns av mental energi måste användas till träningen.

4. Utveckla ett stödnätverk. Använd delningsfunktionen i Jabra Sport Life-appen för att dela din träning med likasinnade vänner eller allmänt på Facebook. Att ha ett stödjande nätverk är nummer ett för att hålla dig på rätt spår, och lite tävling kamrater emellan skadar aldrig.

5. Logga din träningAtt hålla reda på dina framsteg ska inte behöva vara en gissningslek. Välj en krets eller konditionstesterna i Jabra Sport Life-appen som ett nollmätningstest och återgå till det var tredje månad för att testa dina framsteg.

Att använda Jabra Sport Coach Special Edition

När du är i zonen – stanna kvar där! Under träningen kommer Jabra Sport Coach:s coachfunktion ”in-ear coaching” att hålla koll på vad som kommer härnäst, så att du kan koncentrera dig på din prestation. Den avancerade inbyggda TrackFit ™ rörelsesensorn räknar automatiskt repetitioner och hjälper dig gå ännu djupare in i zonen, så att du kan lägga all fokus på den aktuella uppgiften.

Att använda Jabra Sport Pulse Special Edition

Registrera din VO2-max i realtid. VO2-max är den erkända standardmätningen av hjärtats kapacitet. VO2-max är ett mått på den maximala mängden syre som kroppen kan ta upp och utnyttja mätt i liter/min. Men hur många människor har tid eller möjlighet att göra ett vetenskapligt test för att fastställa det värdet? Jabra Sport Pulse är världens första sporthörlurar med funktionen automatisk VO2-max konditionstest. Att kunna spåra din VO2-max i realtid betyder att du kan se hur du presterar under ett träningspass, och är ett värdefullt verktyg för att mäta utvecklingen över tid. En förbättring av din VO2-max med 5 % skulle normalt sätt minska din tid för en 10 kilometerslöpning med fem minuter.

Uthållighet och återhämtning är de viktigaste delarna av träningen. Använd det ortostatiska pulstestet i Jabra Sport Life-appen för att avgöra om du är övertränad eller kvar på ursprungsnivån. Gör sedan om testet var tredje månad. Att anstränga musklerna under ett träningspass är bara det första steget mot att bli starkare eller mer vältränad. Men du måste återhämta sig, så se till att du sover, äter bra mat, återställer vätskebalansen och tar vilodagar.

Få inte panik om du inte är en erfaren löpare eller tränings-entusiast, du kan fortfarande komma igång med hjälp av dessa tips och genom att använda Jabras sporthörlurar för nybörjare, Jabra Sport Pace.

* Comply® Foam Tips tillhandahålls endast (utöver standard öronpluggar och öronkrokar) i Special Edition-upplagan av Puls- och Coach-modellerna.

Prissättning och tillgänglighet:
Jabra Sport Pulse Special Edition (SEK 1599) och Jabra Sport Coach Special Edition (SEK 1199) finns hos utvalda återförsäljare.

Om du är intresserad av ett recensionsexemplar av en av ovanstående hörlurar eller om du behöver högupplösta bilder, vänligen skicka ett mail till johan.nybom@inmema.com.

För mer information v v kontakta
Johan Nybom
Inmema PR
Tfn: 073 660 81 75
E-post: johan.nybom@inmema.com

Om Scott Graham
Som en certifierad personlig tränare och träningsspecialist från The National Academy of Sports Medicine i USA, och med en global kost- och hälsoexamen från Metropolitan University i Köpenhamn, arbetar Scott Graham som rådgivare och personlig tränare på Fitnessdk. Hans fitnesskarriär började när han som tonåring tränade för, och så småningom vann, den nationella individuella titeln i The Marine Youth Physical Fitness - en tävling som består av sit ups, armhävningar, pull ups, ett stående broad jump och en löptävling. I den tävlingen satte han ett nationellt rekord som varade i 27 år. Scott tävlar numera som en Masters CrossFit Athlete. Han är far till tre och flyttade till Danmark från New York med sin fru och sina barn 2010. Du kan följa Scotts tränings-, fitness- kostråd på Facebook (Scott Graham Fitness) och på Instagram (@scottgrahamfitness).

Om Jabra
Jabra är en ledande internationell utvecklare och tillverkare av ett brett spektrum av kommunikations- och ljudlösningar som hänger sig åt att låta folk höra mer, göra mer och vara mer än de någonsin trodde var möjligt. De konsument- och affärsområden Jabra har marknadsför trådbundna och trådlösa headset, samt mobila och in-office högtalartelefoner som ger individer och företag ökad rörelsefrihet, komfort och funktionalitet. Jabra sysselsätter cirka 1000 personer runt om i världen och hade 2015 en årlig omsättning på 3229 miljoner danska kronor.

Jabra är GN Netcoms varumärke, ett dotterbolag till GN. Som en del av GN-gruppen är Jabra kända för sin innovation, pålitlighet och användarvänlighet som går tillbaka nästan 150 år. GN har en unik portfölj av medicinska, professionella och konsumentanpassade lösningar som får livet att låta bättre genom sin forskning, insikter och kompetens inom ljud. GN är verksamt i mer än 90 länder över hela världen, har mer än 5000 anställda och är noterat på Nasdaq Köpenhamn.

www.jabra.com

© 2015 GN Netcom A/S. All rights reserved. Jabra® is a registered trademark of GN Netcom A/S. All other trademarks included herein are the property of their respective owners. (Design and specifications subject to change without notice). 

Vinn ett par Jabra Elite Sport