Kombinerad konferenstelefon och Bluetooth-högtalare för bättre affärer, samarbete och bekvämlighet

Stockholm 27 mars 2017

  • Jabra Speak 710 ger bättre ljud för konferenssamtal och musik för företagsledare och chefer som reser mycket i arbetet
  • Senaste modellen i den prisbelönta Jabra Speak-serien

Jabra, ett av de ledande företagen för utveckling av professionell kommunikations- och ljudlösningar, lanserar idag Jabra Speak 710. Den portabla högtalartelefonen som är anpassad för både professionell och personlig användning säkerställer bra ljud för konferenssamtal och musik. Jabra Speak 710 är en förädlad, personlig anordning som ger premium HiFi-ljud och garanterar bra ljud för såväl konferenssamtal som musik.

Jabra Speak 710 är den perfekta högtalartelefonen för företagsledare och chefer. Denna grupp arbetar i genomsnitt nästan 58 timmar i veckan och de lägger nästan 2,5 timmar på möten varje dag. Förutom att ha många samarbeten reser de även mycket och 86 procent tillbringar upp till tio dagar per månad på resande fot1.

För att underlätta deras livsstil kräver företagsledare och chefer lösningar som stödjer rörlighet, samarbete och flexibilitet. Eftersom dessa personer främst arbetar i team i olika tidszoner behöver de utökat samarbete och rörlighet för att möjliggöra konferenssamtal om de är på resa, på kontoret, hemma eller på ett hotell. 40 procent av företagsledare använder högtalartelefon för konferenssamtal en eller två gånger i veckan, medan 21 procent använder det tre till fem gånger i veckan2. Men alltför ofta upplever användarna brister i kvaliteten i samtalen3. För personer som tillbringar en stor del av tiden på telefon och i möten har detta allvarlig effekt på produktiviteten.

Första professionella och personliga konferenstelefonen
Jabra Speak 710 är den första professionella och personliga konferenstelefonen som kan skryta med en rundupptagande mikrofon för upp till sex konferensdeltagare i rummet, 15 timmars batteritid och en HiFi-högtalare för kristallklara samtal och musik.

Jabra Speak 710 är den senaste modellen i den framgångsrika Speak-serien som har sålt över 1 miljon enheter över hela världen. Jabra Speak 710 levererar en ljudprestanda dubbelt så kraftfull som Jabras marknadsledande Jabra Speak 510. Den nya modellen är utformad med en smart funktion som gör det möjligt att trådlöst koppla samman två enheter med en fingertryckning. Sammankoppla två enheter och skapa ett fantastiskt ljud eller expandera rummets täckning från sex till tolv deltagare.

Kompakt design
Forskning visar att en tredjedel av alla konferenssamtal försenas på grund av problem med installation och anslutning av högtalartelefoner, 15 procent av mötestiden går åt till att "komma igång", och ett av de vanligaste frustrationsobjekten är dålig ljudkvalitét4. Jabra Speak 710 är en lättanvänd högtalartelefon med premiumljud som fungerar tillsammans med alla smarta enheter på kontor och i små konferensrum. Den kan enkelt integreras med alla Unified Communications-plattformar och eliminerar behovet av knapplösningar, vilket utmanar det traditionella synsättet på hårdvara för konferenssamtal.

Med mer kraft än någonsin tidigare kommer Jabra Speak 710-serien i en liten, kompakt design med ett integrerat fällbart stativ för extra flexibilitet. Anslut på bara några sekunder till en enhet via USB, Bluetooth eller det medföljande hårdvarulåset/donglen för PC. Detta ger 30 meters räckvidd för bärbara datorer eller 10 meter för smartphones.

Kraftfull musikhögtalare
Genom att enkelt växla mellan musik och samtal kan Speak 710 bli en kraftfull musikhögtalare. Anslut bara till en musikstreamingtjänst eller musikbibliotek på den mobila enheten.

– Jabra Speak 710 erbjuder utökad rörlighet kombinerat med ett fantastiskt ljud och en äkta musikupplevelse. Detta gör den till en perfekt högtalartelefon för alla företagsledare och chefer, säger Holger Reisinger, chef för affärslösningar på Jabra. Denna personliga Bluetooth-högtalartelefon har en supersnygg design och är det perfekta verktyget för alla som inte har råd att ha otillförlitliga och obekväma samarbetsverktyg.

Funktioner och specifikationer:
• Högtalartelefon gjord för samtal, musik och multimedia
• En rundupptagande mikrofon för 3600 ljudupptagning
• HiFi-klassad ljudkvalitet
• Upp till 15 timmars batteritid
• Täckning för upp till sex konferensdeltagare i rummet
• Anslutningar på några sekunder: USB, trådlöst (Bluetooth® eller med hårdvarulås/donglen för PC)
• 30 meter trådlös räckvidd med datorer, 10 meter med smartphones
• Plug & play-lösning med intuitiva reglage och knappar på enheten
• Möjlighet att koppla ihop sig trådlöst med en extra enhet för full stereoupplevelse eller att utvidga konferenssamtalet till upp till tolv personer
• Smart interaktion med en avatar eller digital assistent som MS Cortana, Siri eller Google Now. Allt med en enkel knapptryckning
• Kompatibel med alla ledande UC-plattformar - Certifierad för Avaya, Cisco och Skype for Business med mera
• Möjlighet att använda Kensingtons låsskydd och få service online


Läs mer på www.jabra.se/speak710 

1 “Socializing Your CEO III: From Marginal to Mainstream”, Weber Shandwick and KRC Global Research, 2015
2 Knowledge workers survey, Jabra, 2015 – Target group: middle and top management; said yes to primary using speakerphone or using speakerphone for collaboration
3 CBSI research for VTech Communications, 2015 
4 Productivity in business report, 2015, Jabra 

Prissättning och tillgänglighet: 
Jabra Speak 710 (rekommenderat cirkapris EUR 275) finns hos utvalda återförsäljare från april 2017.

Om du är intresserad av att testa Jabra Speak 710 eller om du behöver högupplösta bilder, vänligen skicka ett mail till viktoria.sundin@inmema.com.

För mer information, var vänlig kontakta
Viktoria Sundin
Inmema PR
Tfn: 073 660 81 76
E-post: viktoria.sundin@inmema.com


Om Jabra
Jabra är en del av GN-gruppen och är en ledande utvecklare och tillverkare av kommunikations- och ljudlösningar. Jabra hänger sig åt att låta folk höra mer, göra mer och vara mer än de någonsin trodde var möjligt. Vi tror på att genom ljud kan vi förändra liv.

Jabra levererar ljudlösningar för företag och konsumenter. De tillverkar trådbundna och trådlösa headsets, mobila och fasta högtalartelefoner samt sporthörlurar. Jabra har 1000 anställda världen över och hade en årlig omsättning på 3.5 miljarder DKK under 2016.

GN-gruppen är verksam i mer än 90 länder och har nästan 150 års erfarenhet av innovation och att leverera pålitliga och enkla lösningar som får livet att låta bättre. GN grundades 1869, har mer än 5000 anställda och är noterat på Nasdaq Köpenhamn. www.jabra.com
 
© 2016 GN Audio A/S. All rights reserved. Jabra® is a registered trademark of GN Audio A/S. All other trademarks included herein are the property of their respective owners. (Design and specifications subject to change without notice).  

Vinn ett par Jabra Elite Sport