Alla samtal och all musik i en intelligent stereolur från jabra

Jabra lanserar världens första trådlösa sportlurar med totalkoll på träningen

Nu kommer Jabras Special Edition-lurar med bättre passform, ljud, hållbarhet och smarta nya sportfunktioner.

  • Jabras Sport Pulse Special Edition är de första sporthörlurarna i världen som automatiskt kollar syreupptagningsförmågan.
  • Jabra Sport Coach Special Edition är de första sportlurarna som automatiskt räknar rörelser och övningar genom en TrackFit rörelsesensor.
  • Passiv brusreducering, ökat bastryck och fler lösningar för bekväm passform genom COMPLY Foam Tips in-box gäller för bägge lurarna som nu är ännu tåligare med tre års svettgaranti.
  • Jabra Sport Life App ingår med stöd för tredjeparts löp- och träningsappar.

Jabras nya Special Edition sportlurar har allt från hög samtalskvalitet och musik till intelligent coachning - allt för att göra träningen effektivare. Special Edition är först i världen med intelligenta funktioner för all sorts sport.

Världens första smarta sportfunktioner

Jabra Sport Pulse-lurarna som kom 2014 var först med inbyggd pulsmätare. Nu kommer Sport Pulse Special Edition med ytterligare en världsnyhet när man genom pulsmätaren och Jabras Sports Life app kan beräkna syreupptagningsförmågan (VO2 MAX) - ett erkänt och väletablerat test vid aerobic fitness - och automatiskt mäta sin form.

Både atleter och vanliga motionärer kan genom den här metoden, via Jabras Sport Pulse Special Edition, få personliga data om syreupptagningsförmågan och därmed se hur man utvecklas genom sin träning. Lurarna använder sig av intelligent in-ear coachning som ger direkt feedback på hur träningen går baserat på puls och dagsform.

Efter löprundan har Jabra Sport Life-appen lagrat en mängd information som kan hjälpa till att förbättra formen - här finns data om distans, fart, väg, kaloriförbränning och träningseffekt.

Jabras Sport Coach Special Edition är världens första sportlur som automatiskt räknar rörelser och övningar med den inbyggda rörelsesensorn ”TrackFit”. Med in-ear coachning blir man fri att planera, följa upp och koncentrera sig på sin workout.

Bättre ljud och passform

Hur hårt man än tränar hänger de nya Special Edition-lurarna med. De levereras med en rad öronproppar och vingar samt nya COMPLY Foam Tips som håller lurarna säkert på plats under hela träningen. Ljudkvalitén har förbättrats för både samtal och musik med hjälp av passiv brusreducering och kraftigare bas.

Utökad hållbarhet

Bägge lurarna klarar damm och vatten och är certifierade enligt IP55 samt testade mot vind, regn, svett och stötar enligt USAs militära standard. De har dessutom fått en treårig garanti mot svett vilket betyder att lurarna kommer att prestera under alla förhållanden.

– Vi har gjort stora framsteg med våra sportlurar de senaste två åren. Det känns väldigt spännande att Jabra nu kan leverera nästa generations sportlurar med bättre ljud och sportfunktioner som vi är först i världen med. Jabra Sport Coach och Pulse Special Edition visar vår vilja att vara ledande i området intelligenta ljudlösningar, säger René Svendsen-Tune, CEO på Jabra.

(VO2 max är ett mått på den maximala mängden syre som kroppen kan ta upp och utnyttja mätt i liter/min. Faktorerna som påverkar en persons VO2 max är kön, kroppsstorlek, ålder och träningsnivå.)

Ca priser:

Jabra Sport Pulse   1900 kr
Jabra Sport Coach   1500 kr

Filmer:

Pulse: http://www.jabra.com/sports-headphones/jabra-sport-pulse-special-edition

Coach: http://www.jabra.com/sports-headphones/jabra-sport-coach-special-edition

Bilder och andra pressmeddelanden från Jabra finns att hämta på
www.mynewsdesk.com/se/pressroom/jabra

För mer information, kontakta:

John Bäckström, nordisk försäljningschef, jbackstrom@jabra.com

LennartThulin, Presskontakt, lennart.thulin@norsholmen.se, tel: 0705-106 106.

Om Jabra och GN Netcom
Jabra är ett varumärke som tillhör GN Netcom, ett dotterbolag till GN Store Nord A/S (GN) – listat på NASDAQ OMX.  Jabra har ca 1000 medarbetare över hela världen och 2015 hade företaget en årsomsättning på 3229 miljoner DKK. Jabra är en världsledande utvecklare, tillverkare och marknadsförare av ett brett utbud av audioprodukter och audiolösningar. Under mer än 20 år har Jabra varit kända för sin innovation och pålitlighet. Jabra tillverkar trådbundna och trådlösa headset, trådlösa högtalare samt högtalartelefoner som ger individer och företag möjlighet att uppleva ökad rörlighet, komfort och funktionalitet.

Se även www.jabra.se

Vinn ett par Jabra Elite Sport