Avancerade helt trådlösa sportlurar från jabra

Jabra Elite Sport är de mest tekniskt avancerade, helt trådlösa in-ear sportlurar som finns på marknaden idag.

I Jabras nya Elite-serie kommer nu de första verkligt trådbefriade in-ear sportlurarna. Här har man satsat på högklassigt ljud, bra batteritid och avancerade personliga träningsanalyser.

Lurarna har ett förstklassigt ljud med fyra mikrofoner för omkoppling av samtal och upp till tre timmars batteritid för musik och samtal. I fodralet finns också laddström för ytterligare sex timmar. Lurarna är befriade från alla former av sladdar och trådar och kan användas tillsammans eller var och en för sig. Den inbyggda pulsmätaren hjälper till att analysera träningen och formen.

Inom GN-koncernen där Jabra ingår finns en bra och bred erfarenhet och forskning kring utrustning för hörselskadade och headsets. Jabra har ytterligare utvecklat ljudkvaliteten för sin nya Elite-serie.

Jabra Elite Sport är de mest tekniskt avancerade, helt trådlösa in-ear sportlurar som finns på marknaden idag. De är en stark träningspartner som levererar formbesked och analyser samtidigt som man får bra batteritid och kan lyssna på musik under träningen.

Elite Sport funkar med både IOS- och Android-mobiler och kan anpassa ljudet efter omgivningen genom att automatiskt koppla om till det öra där det är minst störande bakgrundsljud. Detta ger ett trådlöst ljud i toppklass både för musik och samtal.

Frihet utan en tråd

Lurarna fungerar utan tråd eller sladd både när man väljer en och två lurar. Med lurarna följer en rad gummiproppar och vingar som ser till att de sitter perfekt och ger ett härligt basljud. Genom att trycka på en knapp kan man också släppa fram ljud i omgivning.

Elite Sport har två mikrofoner i varje lur. Den ena är för rösten och den andra för omgivningen. Tillsammans pusslar de ihop ett ljud utan störningar och samtal utan avbrott, musik och träningstips. Om ett samtal kommer under löprundan kan man med rösten styra samtal och musik utan att behöva röra mobilen. Som sagt, batterierna räcker tre timmar vilket borde vara nog för de flesta träningsrundor. Och sex timmars extra ström finns i fodralet.

Enligt Jabras egen undersökning(*) föredrar hela 77 procent att träna trådlöst (för att slippa trassla och råka dra ut lurarna) och 69 procent lyssnar på musik när de tränar. Därför är de första Elitelurarna anpassade för sport och har, som perfekt träningskamrat, en rad verktyg. Genom den inbyggda pulsmätaren får man personliga analyser och formbesked. Med 90-procentig noggrannhet och integrerad app ger den besked om formen, syreupptagningsförmågan, hastighet och råd om återhämtning. Jabras Sport Life-app ger dessa uppdateringar rätt in i örat i realtid.

Syreupptagningsförmågan (VO2 Max), som Jabra Elite Sport räknar ut, visar hur formen utvecklas med tiden.

Lurarna ger intelligent in-ear-coachning baserad på puls och dagsform. När träningspasset är slut ger appen en mängd information för att förbättra formen, inklusive avverkad sträcka, fart, rutt, kaloriförbränning och träningseffekt.

Som träningspartner har Jabra Elite Sport tre års garanti mot svett och med sin IP67-klassning är de testade för att fungera i minst 30 minuter i upp till en meters vattendjup.

– Det som är riktigt spännande med våra första helt trådlösa lurar är att de ger en upplevelse som bara Jabra kan ge. Vi har använt våra forskningsteam inom GN-gruppen för att kunna leverera de mest tekniskt avancerade och kompletta trådlösa sportlurarna.Jabra Elite Sport är en intelligent ljudlösning för samtal och musik som också kan så mycket mer, säger René Svendsen-Tune, CEO på Jabra.

Ca pris inkl moms: 2 500 kr inkl moms

Introduktion: I slutet av oktober 2016

 (*) Undersökning beställd av Jabra och gjord av Lindberg Research med 1 000 deltagare (2015) och studier gjorda av Jabra bland registrerade användare - 4 599 användare 2014 och 4 770 användare 2016.

Features and specifications:

  • Superior sound with up to three hours of music and calls (plus up to six hours additional charge from the portable charging case
  • Flexible wearing options with single or stereo earbud use
  • Advanced heart rate analysis with automatic fitness level testing of VO2 Max, recovery advisor and race predictor
  • In-ear audio coaching with real-time feedback
  • Integrated Training Management with Jabra Sport Life app
  • Three-year warranty against sweat and waterproof to IP67 rating
  • Secure fit – perform at your best with incredibly light, ultra-secure earbuds
  • Supports all major smartphone operating systems, including Android & iOS
  • Integrated Jabra Sport Life app and support for all leading third-party fitness apps

Bilder och andra pressmeddelanden från Jabra finns att hämta på www.mynewsdesk.com/se/pressroom/jabra

För mer information, kontakta:

John Bäckström, nordisk försäljningschef, jbackstrom@jabra.com

Lennart Thulin, presskontakt, lennart.thulin@norsholmen.se, tel: 0705-106 106.

Vinn ett par Jabra Elite Sport